Yoga

YOGAFORMER

Här kan du läsa lite mer om de olika yogaformer som jag undervisar i.

virya

Viryayoga

En dynamisk yogaform med fokus på biomekanik. I systematisk komponerade yogaserier får du en tuff och rolig yogaträning med små filosofiska teman i varje klass som ger tanke för själen. Viryayoga är utvecklat av yogaläraren Josephine Selander och naprapaten Malin Flinck. Här kan du läsa mer om hur det började, lite allmänt om viryayogasystemet, om hur vi tänker kring biomekanik och filosofi och vilka värdegrunder vi har. Mina viryayogaklasser har jag på torsdagar (morgon och lunch) på YogaShakti.

yin

Yinyoga

Yinyoga är en stillsam och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yindelar som bindvävnad, leder, skelett, inre organ och ligament.
 Det är framförallt områdena kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden som man jobbar med.
 Övningarna utförs sittande eller liggande på golvet. Man stannar länge i varje position, medan musklerna slappar av med hjälp av gravitationens tyngd och medveten andning. När vi yogar så praktiserar vi mindfulness som ger oss möjlighet att komma i kontakt med vår kropp. 
Det ingen skillnad om man är nybörjare eller har yogat länge. Yinyogan passar alla. Extra bra och du är stel, stressad och orörlig. Man yogar efter sina förutsättningar. Yinyoga gör dig mjuk och fyller hela dig med energi och lugnar ditt sinne. Min yinyogaklass har jag på mysiga Ester & Adéle St:Paulsgatan 22. Drop-in på tisdagar kl 16:00. Varmt välkommen!

gravid

Gravidyoga

Att träna gravidyoga är ett fantastiskt sätt att förbereda dig och din kropp för den kommande förlossningen. Det ger dig styrka, närvaro och hjälper dig att hålla kropp i form under denna tid av förändring.
Det är också en stund där du kan varva ner och ta hand om dig själv lite extra under denna speciella period av ditt liv. Här kan du boka in dig på min gravidyoga.
I mina förlossninsgförberedande klasser får du ta del av gravidyogan kombinerad med boken “Föda utan rädslas” konkreta förlossningsverktyg och antistressmodell. Detta blir en kraftfull kombination med det bästa från två världar. Klassen rekommenderas genom hela graviditeten. Här kan du boka in dig.

restorative

Restorative yoga

I denna lugna och mjuka yogaform får kroppen och sinnet tid att slappna av. Vi använder bolster, band filtar och klossar för att hitta bekväma positioner som kan ge ett kraftsamlande andrum. Tanken är att du ska kunna hitta lägen i kroppen som innebär vila för nervsystemet, utan att lederna hamnar i ytterläge.
Denna yogaform är ett mycket bra komplement till din mer dynamiska yogautövning, men kan även vara din huvudutövning om du känner dig stressad , utbränd eller är skadad. I klassen ingår också inslag av mindfulness övningar meditation och pranayama (andningsövningar) som du även kan använda i vardagen för att motverka stress.

Profylax

Att förbereda sig inför en förlossning är något av det mest spännande och roliga man kan få vara med om. Men, det kan också väcka en del oro och rädsla. Oavsett vilka känslor du och din stödperson har inför förlossningen just nu så tar jag hänsyn till det och möter er där. Kursen rekommenderas från vecka 25 och sträcker sig över fyra timmar. Stort fokus ligger på stödpersonens roll samt hur hen kan bli ett ovärderligt stöd under den kommande förlossningen så att ni blir ett sammansvetsat och tryggt team.
Kursen startar kl. 13.00 och slutar kl. 17.00 Vi kommer att ha en paus mitt i då vi bjuder på fika. Läs mer och boka in dig här.

morgon

Morgonyoga

Härlig morgonklass på YogaShakti och SATS Hornstull. Uppmjukande och stärkande. Vi övar på att lyssna inåt och bli bekväm med att anpassa utövandet utifrån vad du själv behöver för dagen. Att vara snäll och omsorgsfull med sig själv och sin energi är en underskattad konst och vi önskar att din yogastund blir en påminnelse om detta intima lyssnande.
Morgonklassen är blandning av styrka, stretch, stabilitet och stillhet för kroppen. För sinnet arbetar vi med andningsövningar, meditation och avslappning. Det är vår förhoppning att du under klassen upptäcker hur du kan möta dina förutsättningar och behov för dagen – ibland behöver intensiteten öka eller minska för att en känsla av helhet, balans och kontakt ska uppstå.